positieve economie title
Bouton vers Homepage
Home > Raadgevingen Priv-leven > Lifestyle > People
envoyer a un amiimprimer l'article

advies voorgesteld door

POSECO
Voorstelling
Website

Ruilhandel.... of LETS

Ruilhandel is zeker geen nieuw concept. In tegendeel, onze voorvaderen handelden reeds op die wijze om te kunnen overleven, aangezien er van geld nog geen sprake was.

LETS staat voor Local Exchange and Trading System, wat in het nederlands zoveel betekent als lokale ruilhandel. Het systeem ontstond in Canada waar de lokale economie plots een stevige deuk kreeg. De mensen zaten zonder werk en inkomen en uit noodzaak gingen ze ruilen. Het idee verspreidde zich snel over de wereld en nu zijn er overal LETS.

LETS biedt grote mogelijkheden op vlak van delen, hergebruik en herstelling. Spullen kunnen gemeenschappelijk worden gebruikt, kennen een tweede of derde eigenaar voor ze weggegooid worden, en door herstelling of herwaardering worden heel wat gebruiksvoorwerpen terug bruikbaar.

Om het simpel uit te leggen: Eva doet iets voor mij. Ik doe iets voor Richard. Richard en Theo helpen Marko. Marko doet iets voor Eva en de cirkel is rond. Zo werkt LETS.

De website van LETS Vlaanderen geeft een duidelijk overzicht van de werking van zo’n groep

U vindt er tevens een lijst van de LETS groepen in Belgie... of u kunt er natuurlijk altijd eentje beginnen in uw eigen buurt.

Opgelet ! Ruilenhandel kan je leven ernstig overhoopgooien, neem maar eens een kijkje op de blog van deze pizzabesteller die een rode paperclip voor een huis wil ruilen. Hij is nog goed bezig ook, one red paperclip...

recherche avancée  fleche vers droite decorative
In dezelfde rubriek

(...)